Demon's Claws

Канадската банда Demon’s Claws с концерт във Велико Търново

60-арски рокендрол, смесен с блус и кънтри, ще звучи тази неделя, 11 февруари, във великотърновския клуб MELON Live Music Club. Музиката на The Demon’s Claws е сравнявана с тази на The Rolling Stones и Pretty Things, а динамичното присъствие на групата на сцената ѝ привлича все повече почитатели.

Концертът на момчетата от Монреал е с начален час 21, а входът е на цена от 8 лв. Ден преди това, 10 февруари, канадците ще гостуват в софийския клуб City Stage.

The Demon’s Claws е продукт на активната ъндърграунд сцена в Монреал. Гаражното звучене на бандата ни връща десетилетия назад – в бунтарските 60-те години на миналия век. От 2003 г. досега канадците издават 6 дългосвирещи албума, изнасят концерти в различни страни, сред които Франция, Белгия, Германия, Швеция.

Значима стъпка в развитието на групата е албумът Satan’s Little Pet Pig /2007 г./, който излиза чрез звукозаписната компания In the Red Records. Под същия лейбъл е и последният ѝ албум The Defrosting of… /2010 г./. Следват множество сингли и 7-инчова плоча с кавъри на Rolling Stones, записана заедно с американската рок група The Black Lips за Norton Records.

Гостуването на The Demon’s Claws в България е част от югоизточното европейско турне на групата. Освен у нас музикантите ще зарадват почитателите на гаражния рок и в Гърция, Македония и Румъния. Концертът им в старата столица се организира от Blood Becomes Water, съвместно с MELON Live Music Club и TAM – пространство за културни и социални събития.

The DEMON’S CLAWS онлайн:
▸ www.facebook.com/Demons-Claws-81731164888/?fref=ts
▸ https://open.spotify.com/artist/21GjQkmwhGTkn5VpvmCn7A
▸ www.intheredrecords.com/collections/the-demon-claws

****

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*