шахмат Лясковец
сн.: ШК "Асеневци"

94 участници от 5 държави на шахматния турнир „Лясковец 2018“

Шахматисти на различни възрасти се включиха в първия турнир по шахмат в Лясковец, който се проведе в два дни под патронажа на кмета на града д-р Ивелина Гецова

Още с първото си издание на 13 и 14 януари спортното събитие събра състезатели не само от страната, но и от чужбина. В комплекс „Лесопарка“ показаха умения участници от България, Русия, Македония, Франция и Турция. В надпреварата за купа „Лясковец 2018” се включиха 94 шахматисти от 37 клуба.

Класиралите се на първите три места получиха купи, медали и парични премии, връчени им лично от кмета на община Лясковец д-р Гецова.

Победителите:

Шампион в първото издание на купа „Лясковец” стана Михаил Гигов от Плевен с 5.5 точки от 6 възможни. 2-рото място бе за Дарио Дерешки с 5 точки, също от Плевен. 11-годишният Александър Ташев от София се класира на 3-то място.

При сеньорите над 60 години – победител стана Петър Арнаудов от Разград, 2-ри е Константин Георгиев от Варна. В групата за коефициент ЕЛО под 1700 триумфираха гостите от село Гара Бов, община Своге – Даниел Григоров и Бисер Вутов. До 1900 рейтинг наградите взеха Константин Георгиев и Илко Савов, информират о Община Лясковец.

Най-добре представило се момче до 10 години бе Симеон Тодев от Пловдив, а до 14 години – Явор Николов от Бургас /състезаващ се за Шабла/. При 8-годишните момчета шампион стана Данаил Попзафиров, който все още е само на 6 години.

При момичетата до 10 години най-добре се представи Нора Рашева от Плевен, до 12 г. – представителката на ШК „Асеневци” Аделина Величкова. Златна медалистка при момичетата до 14 г. е Патрицие Найманова от Червен бряг.

Инициатор на турнира е великотърновският клуб „Асеневци“, подкрепен от ШК „Ан пасан” и Община Лясковец.

***

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*