пешеходци

73 глоби и 17 акта при полицейска акция „Пешеходец“ в областта

Полицейска акция „Пешеходец“ протече в областта

113 граждани и 61 автомобила са проверени вчера /28 март/ от 8 до 18 часа на територията на Районните полицейски управления в област Велико Търново, съобщават от ОДМВР. Акцията се проведе по заповед на директора на Областната дирекция на МВР.

За определения период в цялата област са съставени общо 17 акта и 73 глоби. 53 глоби са наложени по фиш на пешеходци, които не пресичат улиците на указаните за това места. 10 акта пък са издадени на водачи на превозни средства за това, че са отнели предимство на пешеходец.

Инцидентите с блъснати пешеходци в областта от началото на годината са 13. При тях са загинали двама души, а 13 са били ранени. За сравнение през миналата година за същия период /1 януари – 28 март/ пътните произшествия с участието на пешеходци са 10. В тях един човек е загубил живота си, а 9 са били ранени.

272 са регистрираните пътни произшествия за периода. 35 от тях са тежки, в които има 4 загинали граждани и 42 ранени. В сравнение със същия период на миналата 2016 година броят на произшествията е намалял. Тогава са били 323 на брой, от които 41 са били с тежки последици – 7 загинали и 54 ранени души.

Полицейски акции „Пешеходец“ ще продължат да се провеждат периодично на територията на областта.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*