акордеонисти
сн.: Станимир Демирев

1 първо и 3 трети места завоюваха великотърновските акордеонисти на конкурс в Нови пазар

Четири отличия спечелиха талантливите акордеонисти на учителя Станимир Демирев от Велико Търново.

Второкласниците Маргарита Мирчева и Валентин Гавраилов заедно с петокласника Валентин Тодоров представиха успешно СУ „Ем. Станев“ на Националния конкурс за акордеонисти „Танцуващи клавиши“ в Нови пазар.

И тримата ученици се класираха на трето място индивидуално в своите възрастови категории. Първо място спечелиха в общ дует Валентин Тодоров и Маргарита с изпълнение на композициите „Пролет“ и „А бре, Кольо“. Победителите бяха отличени с диплом за участие в престижния конкурс, грамота и парична награда.

„Танцуващи клавиши“ се проведе в края на април за 16-а година в раделите индивидуални изпълнители и камерни състави. За участие в него пристигнаха деца от цялата страна – В. Търново, Пловдив, Казанлък, Ловеч, Дряново, Кнежа, София и др.

Изпълненията на младите участници бяха оценявани от жури с председател проф. д-р на изкуствоведческите науки Румен Потеров, а членове бяха преподавателите по акордеон: доц.д-р Георги Митев, доц.д-р Добромир Митев, доц.д-р Янна Рускова и Елена Мелник.

Организатори на конкурса, който е включен в програма за закрила на деца с изявени дарби, са Министерството на културата, Община Нови пазар и местното НЧ ”Христо Ботев – 1872”.

акордеонисти
Валентин Гавраилов, сн.: личен архив

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*