фестивал "Завръщане" Хотница
сн.: фестивал "Завръщане"

Фестивал „Завръщане“ – сцена за българско авторско изкуство

Ако обичате българското, изкуството и природата и се чудите какво да правите през почивните дни, именно за Вас е фестивалът „Завръщане“ в село Хотница

Второто издание на фестивала в подкрепа на авторското изкуство „Завръщане“ ще се състои на 18 и 19 май във великотърновското село Хотница. В двата дни ще имате възможност да разгледате авторски творби и да чуете страхотна авторска музика – от хип-хоп през поп и рок, до експериментално звучене – представена от редица български изпълнители.

Фестивалът ще бъде сцена и за комедийното шоу на Георги Кючуков, поезията на Бил Ка (Биляна Каменова) и за една съкровена история на музиканта Моро, разказана с песни. Сред участниците ще видите и горнооряховският вокален състав Music sounds, както и известната фолклорна група „Хотнишките баби“ към местното НЧ „Светлина – 1895“ и групата за изворен фолклор „Сполука“ от село Пушево.

На фона на музикалните изпълнения можете да разгледате щандове с ръчно изработени бижута, детски дървени и текстилни играчки, книги. Специално за почитателите на литературата гост със свой щанд ще бъде писателят Стоян Николов – Торлака.

Фестивалът „Завръщане“ ще се проведе на поляната до читалището в Хотница, напълно безплатен е за посещение, като има и възможност за къмпингуване.

Организатори на събитието са членовете на рок група Stokholm.

Ето и кои участници можете да видите в програмата на „Завръщане“:

Страница на събитието във „Фейсбук“.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*