университетски център
сн.: ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"

Университетски център за административно обслужване на студенти откриха във ВТУ

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ модернизира администрацията си в полза на студенти и преподаватели

Ректорът на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов, зам.-ректорът по учебната дейност чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров и ас. Благовест Благоев, директор на Центъра, откриха днес новия Университетски център с прерязване на лента. На събитието присъства ректорското ръководство, деканите, студенти, преподаватели и служители, информират от ВТУ.

Целта на този Университетски център за административно обслужване е да улесни и подобри обслужването на студентите и преподавателите. Чрез него ще бъде облекчена работата на факултетските ръководства и ще се спестят много дейности от междинни звена, с което да се избегнат възможностите за неволни или умишлени нарушения.

Електронизацията на административните процеси отменя задължението на студентите да представят документи за платени семестриални такси, а издаването на административни документи ще бъде безплатно за учащите. Преподавателите пък вече ще нанасят оценки в изпитните протоколи директно в електронната система от своите персонални профили.

Центърът включва 3 фронт офиса за обслужване на студентите. В тях те ще получават информация по всички учебни и административни въпроси на едно място. Разположението им е следното: офис 1 – Ректорат, бивша аудитория № 4; офис 2 – Пети корпус, вход откъм Институт „Конфуций“, 2 ет.; офис 3 – Четвърти корпус (Стопански факултет).

Освен т.нар. фронт офиси, Центърът включва и бек офиси /които нямат директен контакт с клиенти/, като в тях работят общо 18 инспектори. Над 50 хиляди лв. собствени средства са вложени за изграждане и оборудване на офисите.

****

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*