ФАС OFF Горна Оряховица, отГОворните
сн.: организатори

Доброволци почистиха пътя към хижа „Божур“

Горнооряховската организация „отГОворните“ събра над 30 доброволци, с които се включи в инициативата ФАС OFF

Около 30 души събраха над 20 чувала с боклук при почистването на пътя към хижа „Божур“ край Горна Оряховица. Акцията е част от националната кампания „ФАС OFF“ или „Да поставим боклука на мястото му“, която цели да се справи със замърсяването на обществените пространства като плажове, паркове и екопътеки. В Горна Оряховица тя беше осъществена от „отГОворните“.

„Основната идея е да си почистим пътеките и района около хижа „Божур“ и да ни е приятно лятото, да идваме тук да си спортуваме, да отдъхваме“, каза Даниел Божанков от „отГОворните“. Той подчерта, че събраният отпадък е хвърлен в природата от хората и затова се надява чрез кампанията да изпратят послание за запазване на чистотата.

ФАС OFF Горна Оряховица
сн.: организатори

„Трябва ние да предприемем нещо, а не да чакаме все на някой друг или да казваме това трябва да се направи, онова трябва да се свърши и да сочим кой да го направи. В крайна сметка ние сме хората, ние сме държавата, в наши ръце е да живеем в чисти населени места“, каза Божанков.

Това е поредното почистване, което „отГОворните“ организират през настоящата година. Идеята на младите хора е кампаниите за почистване да станат периодични, всеобхватни и да съдействат за екологичното образование на подрастващите, за формиране на екологично мислене, привличане на съмишленици за общото благо.

Акцията завърши на поляната пред хижа „Божур“, където доброволците прекараха остатъка от слънчевия ден в игри и забавления.

ФАС OFF Горна Оряховица, отГОворните
сн.: организатори
error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*