детска градина Горна Оряховица
сн.: Община Г. Оряховица

Откриха официално обновената ДГ „Елена Грънчарова“ в Горна Оряховица

Заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова, кметът на община Г. Оряховица инж. Добромир Добрев и директорът на детското заведение Йорданка Касабова прерязаха лентата

С много настроение премина днес церемонията по откриване на обновената ДГ „Елена Грънчарова“ в железничарския град. Малчугани бяха подготвили песен и танц, с който приветстваха днешните гости в учебното заведение. Отец Зоран освети и благослови градината, в която се обучават 125 деца и работи персонал от 30 души.

Официално откриване направиха зам.-министър Деница Николова заедно с кмета на града и директорката на градината, като прерязаха лента на входа. На събитието присъстваха още зам.-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева и Деница Коева, експерти от РУО – Велико Търново, Емил Кълчишков – представител на фирмата-изпълнител на обекта „Енел строй“, общински съветници и директори на детски заведения.

563 647,20 лв. е стойността на извършените енергийно-ефективна реконструкция и модернизация на ДГ „Елена Грънчарова“. Сградата и прилежащото дворно пространство са ремонтирани, изградени са нови детски площадки с нови съоръжения за игра, създадена е достъпна среда. Въведени са мерки за енергийна ефективност, обзавеждането и оборудването са обновени. Изпълнител на ремонта е фирма „Енел строй”.

С откриването на обновеното детско заведение приключи изпълнението на проекта за подобряване на образователната инфраструктура в Горна Оряховица, който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Проектът е част от Инвестиционната програма на Община Горна Оряховица по ОС 1 на оперативната програма, информират от Община Г. Оряховица.

В реконструкцията на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и две детски градини са инвестирани близо 3 милиона лева от ОП „Региони в растеж”.

снимки: Община Г. Оряховица

****

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*