транспорт
сн.: илюстративна, Pixabay

Подготвя се модернизация на градския транспорт и условията за паркиране във Велико Търново

Община Велико Търново е в процес на подготовка на нови решения за градския транспорт, трафика в старата столица и паркирането, информират от там. Планира се те да бъдат осъществени с проекта за интегриран градски транспорт, който ще бъде представен за оценка през есента по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Близо 11 млн.лв. безвъзмездна финансова помощ се очаква да бъдат инвестирани в подобряване на градския транспорт откъм услуги и инфраструктура.

Инвестиционното намерение за интегриран градски транспорт е част от Общинския план за развитие на община Велико Търново/2014-2020/ и от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Велико Търново.

Предвижда се разкриване на нова основна линия, обслужвана от електрически автобуси. Те ще свързват бъдещите два буферни паркинга, намиращи се в района на бившето сержантско училище и в подножието на Балдуиновата кула, с центъра и старата част на Велико Търново.

Съвременна информационна система ще дава информация в реално време за движението на автобусите. 22 електронни табла ще бъдат монтирани на спирките с най-голям пътникопоток, допълват от Общината.

Други предвидени за изпълнение мерки са изграждане на пешеходен надлез над улица „Магистрална”, преустройство на кръстовищата край Беляковско шосе и Летния театър, преасфалтиране на булевард „България”, модернизация на четири светофарни уредби и внедряване на информационна система за паркиране.

****

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*