каратисти Свищов
сн.: Община Свищов

Със 151 медала каратистите от клуб „Алеко“ приключват годината

2017 г. е и годината, в която свищовският клуб спечели 100-тната си купа

Клубът по карате „Алеко“ на сенсей Марин Маринов направи отчет за постиженията си през 2017 година, която се оказа повече от успешна за младите каратисти. На събитието присъстваха ресорният зам.-кмет Борислав Замфиров и председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, информират от Община Свищов.

Спечелените през настоящата година медали от състезателите са с 5 повече от 2016 г., или 151. 72 от отличията са златни.

През тази година клубът участва в Световното първенство по годжу карате в Букурещ, като от българския отбор свищовските каратеки спечелиха най-много златни медали, а двама от треньорите на клуба повишиха съдийските си степени в Рефери на WCKF.

Последното значимо постижение е участието на Мартин Златев и Лорен Босилкова на Балканското първенство в Черна гора. Там Мартин за втори път стана вицешампион, а Лорен се върна като вицешампион в отборното класиране.

Сенсей Марин Маринов благодари благодари на общинското ръководство за оказваното съдействие при участия на клуба в различни турнири. Представителите на местната управа увериха, че и занапред ще подкрепят състезателите.

снимки: Община Свищов

****

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*