доброволци
Pixabay

10 доброволци ще пазят община Елена при бедствия и извънредни ситуации

Регистрирано е доброволно формирование „ДФ – ЕЛЕНА 2016“

10 са избраните членове за доброволното формирование на община Елена, които ще действат в защита при възникване на пожари и различни бедствия. „ДФ – ЕЛЕНА 2016“ вече е записано в Регистъра на доброволните формирования на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, съобщават от местната управа.

Ръководител на формированието е Иван Ботушанов, определен със заповед на кмета на общината инж. Дилян Млъзев. Той има 32-годишен стаж като инспектор в Районната пожарна служба в балканския град.

Другите деветима души в екипа са избрани след подбор. Това са: Ивайло Сандев, Йордан Костадинов, Йордан Стойков, Миглен Христов, Михаил Русев, Калоян Златев, Николай  Христов, Стефан Матеев, Станислав Саров. Седмина от тях са служители на общинската администрация.

Създаването на новата структура има за цел да предотврати своевременно възникнали извънредни ситуации на територията на община Елена. Доброволците ще имат за задача и да отстраняват последиците от тях. За да се включат официално в специфичната дейност на формированията, членовете на еленския екип ще преминат обучение, водено от служители на Районната пожарна служба и БЧК-Велико Търново.

Те ще бъдат поставяни в ситуации, близки до реалните, в които трябва да проявят умения и бърза реакция. Основните дейности, в които ще се включват еленските доброволци, са свързани със защита на населението – спасителни операции, ликвидиране на пожари, оказване на долекарска помощ на пострадали и др.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*