ретро влак
БДЖ

Гергьовска композиция с парен локомотив тръгва от Горна Оряховица на 6 май

Пътниците ще станат свидетели на заснемането на нов клип на Хилда Казасян

Атрактивно пътуване с влак подготвят отново от БДЖ, след като за Лазаровден и Цветница пуснаха в експлоатация знаковият локомотив „Баба Меца“. Навръх Гергьовден, 6 май, от Горна Оряховица ще потегли влакова композиция начело с парен локомотив от серията 16.27.

В света има само два такива локомотива, които са в движение – единият е в България, а вторият е в Люксембург, информират от Българските железници. Той е произведен в Австрия през 1948 година.

В композицията ще бъде включен и известният вагон на Борис ІІІ от „Корона експрес”, който всъщност е музей на колела. Пътуващите с влака ще могат да разгледат неговото обзавеждане в движение.

Маршрутът на празничния влак ще премине през гарите Велико Търново, Дряново, Бачо Киро и ще финишира в Трявна. Двупосочните билети за него са на цена 29 лева със запазено място и вече са в продажба. Влакът потегля от Горна Оряховица в 9,40 часа.

По време на пътуването във влака ще бъде заснет музикален клип на джазпевицата Хилда Казасян. Тя ще раздава автографи на гарата в Трявна.

Гергьовското пътуване с ретро влак е част от новата програма на БДЖ, насочена към туристите, които желаят да се докоснат до очарованието на пътуването с влак от миналото и в същото време да се наслаждават на забележителностите по пътя.

 

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*