ансамбъл Българче посетиха Народното събрание
сн.: Народно събрание

Таланти от ДЮФА „Българче“ посетиха Народното събрание

Млади таланти от великотърновския Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Българче“ посетиха Народното събрание по покана на председателя на Парламента Цвета Караянчева.

Поканата беше отправена във връзка с честванията на 140-годишнината от приемането на Търновската конституция, чиято кулминация се състоя през април във Велико Търново.

Посещението беше организирано от кмета на Велико Търново Даниел Панов, а ръководители на групата бяха директорът на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Пенка Игнатова и ръководителят на ДЮФА „Българче“ Петър Петров, информират от Община В. Търново.

Гостите от старопрестолния град бяха посрещнати лично от председателя на НС Цвета Караянчева. В срещата участваха и депутатите от Великотърновски регион Станислава Стоянова и Станислав Стоянов. Целта на визитата е малките и по-големи ученици да видят къде се творят законите на държавата, да се запознаят както с историята на българския парламентаризъм, така и с ангажиментите и задълженията на народните представители.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*