ВТУ Ценка Иванова

Проф. д-р Ценка Иванова: Висшето образование по хуманитаристика у нас е съизмеримо с това в чужбина

Сред най-желаните специалности за тази учебна година във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ е „Приложна лингвистика“ за подготовка на професионални преводачи по 2 езика

400 са новоприетите студенти в бакалавърските програми на ВТУ за новата 2018/2019 академична година. Те ще се обучават в над 20 професионални направления във Филологически факултет, който е с най-стари традиции от основаването на Великотърновския университет. Това стана ясно по време на тържественото откриване на учебната година.

Деканът на факултета проф. д-р Ценка Иванова приветства всички студенти на ФФ и ги увери, че висшето образование по хуманитаристика, комуникации и култури у нас е на много високо ниво и е съизмеримо с това в чужбина. Тя представи възможностите за обучение и реализация с филологическите специалности във ВТУ, който си партнира с няколко работодателски организации, осигуряващи на студентите провеждане на стажове и практики, както и работни места по програма „Уча и работя“.

Именно по предложение на бизнес партньори е разкрита нова специалност „Приложна лингвистика и бизнес комуникации“, в която са записани 30 студенти. За втора година има прием и в друга перспективна специалност – „Приложна лингвистика и международен туризъм“.

Обучението на бъдещите филолози се провежда в 16 езикови центъра със семинарни зали и библиотеки, като предстои откриването на още един – Център по корейски език и култура.

 

автор: Станимира Колева

****

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*