хокей на трева Свищов
сн.: Община Свищов

Турнири по хокей на трева и лека атлетика събраха състезатели от страната в Свищов

Вторият ден от празниците „Свищовски лозници“ 2019, 28 септември, премина под знака на спорта. Председателят и изпълнителният директор на Българската федерация по хокей на трева уважиха 10-ия турнир по хокей на трева в Свищов

Турнирът за купа „Цветан Радославов” беше част от програмата на есенните празници на Свищов, които бяха отбелязани от 27 до 29 септември. Той се състоя на откритата площадка в спортен комплекс „Свищов”. В него се включиха 9 отбора, представящи 6 клуба от София, Байкал, Тръстеник, Червен бряг, Пловдив и Свищов в различни възрастови групи.

През 2019 година турнирът се провежда за десети път и по този повод в Свищов пристигнаха председателят на Българската федерация по хокей на трева (БФХТ) Йорг Шенк, изпълнителният директор на БФХТ Антонио Антонов, вицепрезидентът на федерацията Бончо Златев. Гост беше и Адриан Турко – представител на румънската федерация.

Кръглата годишнина беше уважена също от Великотърновския митрополит Григорий, който е почетен член на СКХТФ „Дунав”. Заедно с отец Михаил Миронов отслужиха водосвет за здраве и успехи.

На събитието бяха обявени и наградени тримата нови почетни членове на СКХТФ „Дунав”. Това са Йонг Шенг, Бончо Златев и Николай Павлов от Червен бряг.

Председателят на Българската федерация по хокей на трева Йорг Шенк връчи специална награда от името на федерацията на Мариана Маркова, която е председател на СКХТФ „Дунав”. Отличието „Почетен знак – бронзов” ѝ се връчва за заслуги и принос в развитието, популяризирането и утвърждаването на хокейната игра в Република България.

хокей на трева Свищов
сн.: Община Свищов

Във втория ден от „Свищовски лозници“ 2019 се проведе и традиционното есенно лекоатлетическо състезание на името на Желю Замфиров. Събитието се организира всяка година и е в памет на един от най-изтъкнатите свищовски треньори.

Тази година десетки деца от общината се включиха в състезанието. Участниците бяха разделение във възрастови групи, които се състезаваха в различни категории – на 60, 100, 200, 400 и 800 метра.

На спортното събитие присъстваха възпитаници на покойния треньор, както и неговата съпруга Иванка Замфирова и внука му Борислав Замфиров, информират от Община Свищов.

Официално спортното събитие бе открито от Анелия Димитрова – временно изпълняваща длъжността кмет на община Свищов. Сред официалните гости бяха още секретарят на Община Свищов Любомира Петрова и Румяна Кузева – началник на отдел „Образование”.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*