Рождество Христово
Pixabay

Фотоконкурс, посветен на Рождество Христово, организират младежите на ВМРО

Победителите в конкурса ще бъдат определени от онлайн гласуване

Младежката организация на ВМРО-Велико Търново организира фотографски конкурс на тема „Духът на Рождество Христово”. Неговата цел е да насочи вниманието на гражданите на Велико Търново към културно-историческото, битовото и традиционното отбелязване на християнския празник Рождество Христово чрез заснемането на част от коледната украса, рождественската трапеза и уюта на семейното огнище.

Конкурсът се провежда от 1 до 31 декември 2018 г., като в него могат да участват всички желаещи. Вижте условията за участие и изискванията към снимките:

■ авторска снимка по темата на фотоконкурса се изпраща на имейл vmrovt@gmail.com;

■ към снимката да се включи информация – три имена на автора; населено място; кратка информация за съдържанието на фотографията;

■ посочване на имейл и телефон за връзка с участника;

■ всеки участник има право да изпрати до три снимки;

■ снимките да имат минимален размер 1024 пиксела (по хоризонтала) и до 5 MB във формат jpeg или tiff;

■ снимките да не са били подлагани на груби манипулации със софтуер за обработка на изображения, като допустимите корекции са crop, levels, color balance, sharpen и unsharp mask;

■ снимките да не са награждавани в други конкурси.

Снимките, получени за участие във фотоконкурса „Духът на Рождество Христово”, ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата ВМРО-Велико Търново, албум „Фотоконкурс – Духът на Рождество Христово”. Жури ще определи победителите сред десетте снимки, получили най-много гласове чрез „харесване” във Фейсбук. Журито ще бъде в състав: професионален фотограф, областният кординатор на ВМРО за Велико Търново, председателят на младежката организация на ВМРО-Велико Търново и представители на организаторите.

Авторите на снимките, класирани на първите три места, ще получат награди. Гласуването за участващите снимки е валидно единствено в периода от 00:00 часа на 1 декември 2018 г. до 24:00 часа на 31 декември 2018 г.

Победителите ще бъдат обявени на публично събитие през месец януари 2019 г. Авторите на снимките, класирани на първите три места, ще получат следните награди:

■ Първа награда – Парична награда на стойност 150 лева.

■ Втора награда – Ваучер на стойност 50 лева за закупуване на книги.

■ Трета награда – Ваучер на стойност 30 лева за закупуване на книги.

Ваучерите ще бъдат предоставени на победителите след обявяване на резултатите от конкурса.

Повече информация за фотоконкурса ще получите във Фейсбук страницата ВМРО- Велико Търново или като пишете на имейл vmrovt@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*