Фестивал на споделянето Велико Търново

Фестивал на споделянето провеждат във Велико Търново

Фестивал на споделянето ще се състои на 3 октомври във Велико Търново, предлагайки възможност за забавления, социални контакти и взаимопомощ

Образователни игри, йога, консултации за кърмачки и бременни жени, прожекция на открито са част от програмата на първия Фестивал на споделянето във Велико Търново. Той ще събере малки и големи на 3 октомври (събота) в парк „Дружба“.

Преди две години сдружение „Свят на бъдещето“ и каузата Zero Hero се заемат доброволно и безвъзмездно да разработят екологична образователна кампания за деца. По-късно към екипа се присъединяват и доброволци от Латвия, Турция, Франция и България, които подпомагат този процес. Част от образователните игри са вече факт и великотърновци ще имат възможност да ги изпробват по време на фестивала.

Интересен елемент от програмата е и т. нар. „човешка библиотека“, която стимулира живото общуване между хората. Идеята дава възможност за споделяне, изслушване и научаване на нови неща, базирани на личен опит и преживяване.

Разположен на удобно място в парка по време на Фестивала на споделянето ще бъде „КилерЪ“ – инициативата, която вече набира голяма популярност. „КилерЪ“ е мястото, на което всеки може да остави свои ненужни вещи или да си вземе нещо, което му харесва, напълно безплатно.

„В основата на „КилерЪ“ стои, от една страна, екологичният елемент и желанието ни да научим хората как да генерират по-малко отпадъци, от друга страна, е социалният ефект и помощта за хора в нужда. Не на последно място е споделянето… на вещи, на знания, на умения, на забавления в приятна компания. Ето защо решихме да организираме това събитие. Желаем да покажем, че всеки е добър в нещо и когато го споделя с други, и двете страни се обогатяват едновременно и са удовлетворени“, споделя Маргарита Симеонова, един от организаторите на събитието.

Разберете повече за всяка от дейностите на Фестивала на споделянето тук.

Програма на фестивала на 3 октомври:

15:30 – 19:30 – Свободен пазар „КилерЪ“

15:30 – 18:00 – Консултации за бременни и кърмещи жени с Тони Калушкова

15:30 – 17:00 – Йога практика

16:00 – 18:00 – Екологично-образователни игри за малки и големи

17:00 – 18:00 – Въздушна йога

17:30 – 19:00 – Човешка библиотека

18:00 – 19:00 – Ходене на въже

19:30 – 21:00 – Прожекция на филма „2040“.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*