фестивал Завръщане Хотница

Фестивал „Завръщане“ очаква творци за своето второ издание в село Хотница

На 18 и 19 май тази година във великотърновското село Хотница ще се проведе Фестивал „ЗАВРЪЩАНЕ“. Инициативата е в полза на българското творчество.

Всеки, който желае да се включи в събитието в подкрепа на българското изкуство като творец, е добре дошъл, съобщават организаторите.

Как можете да участвате във фестивала?

Необходимо е единствено да сте автор в сферата на изкуството (музика, поезия, художествено изкуство, занаятчийство и др.). Oсновната цел на фестивал „ЗАВРЪЩАНЕ “ е да поощрява, стимулира и развива българските творци и творчество. Друга цел е самоорганизацията и доброволчеството в името на обща кауза, която в случая е развитие на българските създатели, творчество и култура.

Името на фестивал „ЗАВРЪЩАНЕ“ символизира завръщане към изначалната природа на човека, а именно – любов, творчество и емпатия.

Първият формат на събитието се състоя на 19 май 2018 г. с участието на група STOKHOLM и live loop артиста KOPRIVA, както и местни жители от село Хотница. ЗАВРЪЩАНЕ се стреми да надгражда всяко свое следващо събитие и да се провежда и в други райони и села, в които има дейни хора с желание за развитие на техния край. С общи усилия да бъдем в полза на разрастването на българската култура и нейното популяризиране. Повече информация ще откриете във Фейсбук страницата на фестивала.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*