първия учебен ден
сн.: Областен управител В. Търново

Училищата и детските градини в област Велико Търново са готови за първия учебен ден

1697 са първокласниците в областта за учебната 2019/2020 година

На заседание на Областния координационен център по Механизма за задържане на деца в училище днес стана ясно, че всички учебни заведения в област Велико Търново имат готовност за първия учебен ден. Заседанието се проведе в Областна администрация – Велико Търново, информират от нейния пресцентър.

Областният управител проф. д-р Любомира Попова запозна присъстващите с основната тема, а именно предстоящото откриване на новата учебна година. Началникът на РУО Розалия Личева увери, че всички училища, обслужващите звена и детските градини от областта са подготвени за откриване на учебната 2019/2020 година.

Осигурени са учебници, учебни помагала и задължителната училищна документация. Санитарно-хигиенните условия във всички учебни заведения в областта са добри. Извършени са проверки по график на инспектори от РЗИ – Велико Търново.

В част от училищата и детските градини все още има обявени свободни 14 работни места, на които обаче ще бъдат назначени учители или възпитатели до първия учебен ден – 16 септември. Осигуряването на горива за студение месеци ще се извърши до началото на отоплителния сезон.

1697 са децата в областта, които тази година ще тръгнат в първи клас. Над 20 са децата, завърнали се от чужбина, които са записани в учебно заведение.

***

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*