благотворителен базар
сн.: "Фейсбук"

Ученици с благотворителен базар за 4-годишната Иванна

Ученици от Велико Търново организират своя благотворителна инициатива в помощ на малката Иванна

Талантливи възпитаници на СУ „Емилиян Станев“ изработват ръчни красоти, които ще продават на благотворителен базар. Базарът ще бъде позициониран пред сградата на Община Велико Търново от 29 май до 1 юни.

Медальони, обеци, рисунки върху стъкло, огледала и вази са част от изделията, сътворени от учениците. Средствата от продажбата им ще бъдат преведени по сметката на 4-годишната Нана, която се нуждае от бъбречна трансплантация в чужбина. „Царевец вести“ вече ви запозна с нейния случай тук.

В подкрепа на малката чаровница и нейните родители се организират редица благотворителни инициативи във Варна, където живее семейството, и във Велико Търново – родния град на бащата на Иванна. За кратко време, благодарение на съпричастни и добри хора, бяха събрани 30 хил.евро за изследвания и престой на момиченцето в Университетската болница в Хайделберг, Германия.

Семейството все още е в Германия, като лекарите там са дали оферта за трансплантация. Донор ще бъде майката на Нана, а необходимата сума за самата трансплантация е 75 хил.евро. След като се върнат в България, родителите ще се обърнат за съдействие към Фонда за лечение на деца. Оттам се надяват да им бъде предоставена финансова помощ, която да покрие разликата между събраните вече средства по дарителската сметка и необходимата сума.

В момента на Нана се поставят ваксини и за извършване на операцията ще е нужно да минат около 4 седмици, сподели бащата на момиченцето Йордан.

Иванна

Всеки, който желае, може да помогне на Иванна и с превод по дарителската ѝ банкова сметка:

Банка ДСК ЕАД

IBAN: BG17STSA93000024333592

BIC: STSABGSF

Иванна Йорданова Илиева, гр. Варна

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*