сн.: отГОворните

Успешно завърши първата предприемаческа академия на отГОворните

„отГоворните“ младежи от Горна Оряховица завършиха поредната си кампания успешно

В рамките на 5 модула близо тридесет младежи от района се обучаваха как да превърнат идеите си в работещи бизнеси. Те разбраха колко важно е да умеят да работят в екип, да имат ясно поставена цел и визия за своята идея и да могат да я представят интригуващо в рамките на една минута.

Още при първата среща младежите споделиха свои идеи и сформираха екипи на база общи интереси. Заедно преминаха през разработването на идеята, разглеждане на възможности за нейното финансиране, разписване на бизнес план.

За да предадат своите знания и професионален опит на младите хора, част от предприемаческата академия бяха Ваня Димитрова от Стопанския факултет на ВТУ; програмистът и предприемач Людмил Филипов; стартъп ентусиастът и създател на „Тинузавър“ Невен Боянов; образователният директор на „Софтуни“ Александър Иванов.

Академията завърши с шест готови разписани бизнес плана, с които участниците ще могат да се включат в надпреварата „Влез в предизвикателството“, организирана от Център „Ринкър“ / Rinker Center към фондация BCause, и да се състезават за една от четирите награди по 20 000 лв.

„отГОворните“ са неформална група от ентусиазирани млади хора, които желаят да променят живота на своите съграждани към по-добро като безвъзмездно дават своя принос и положителен пример на младите горнооряховци. До момента те постигат това чрез реализирането на няколко, наглед обикновени, но много ефективни каузи. Сред тях са мотивационни срещи на вдъхновяващи българи с младежите от града, както и поставянето на социален гардероб в гр. Горна Оряховица, в който всеки може да остави дрехи за друг в нужда.

https://www.facebook.com/otGOvorniteGO/

отГОворните гардероб за нуждаещи се
сн.: отГОворните

автор: Маргарита Симеонова

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*