Търново Ултра - невероятни гледки

„Търново Ултра“ 2017 изправя пред невероятни гледки бегачи и колоездачи от България и Румъния /ВИДЕО/

Мащабно спортно събитие с трейл бягане и колоездене ще се състои в старата столица Велико Търново на 9 април /неделя/. Тазгодишното второ издание на „Търново Ултра“ предлага много емоции за спортните натури, включително и невероятни гледки от Велико Търново и околността.

Търново Ultra – Amazing views /невероятни гледки/

Събитието напълно отговаря на заявката си да покаже най-красивите гледки от района, докато състезателите преодоляват предизвикателните маршрути. Трасетата са така подбрани, че да оставят без дъх, в пряк и в преносен смисъл, участниците. А те на са никак малко. До момента са постъпили над 180 заявки от цялата страна и от Румъния, като се очаква броят им да достигне 400. Това каза за „Царевец вести“ един от организаторите на събитието – Иван Димитров от великотърновския клуб по ориентиране „Браун Тим“.

Стартът и финалът на състезанията са от крепостта Царевец. Участниците ще се включат в дисциплините колоездене /35 км/ и бягане /25 км и 45 км/. В самата крепост пък ще се проведе безплатен крос за деца и любители, който е с разстояние 5 км.

Маршрутите са избрани така, че участниците да преминат по различни настилки по променяща се денивелация. Обектите, до които трябва да достигнат маратонците и колоездачите, са ман. „Св. Троица“, хижа „Божур“, Арбанаси и Петропавловски манастир и да се върнат обратно на крепостта Царевец.

Най-дългото трасе се преодолява за около 4 часа, а най-голямо предизвикателство по думите на Димитров ще бъде изкачването по трасетата около манастир „Св. Троица“, хижа „Божур“ и Ксилифор.

Ултрамаратон – спорт за здраве

Организирането на такова мащабно спортно събитие няма за цел печалба, каза Иван Димитров. Провеждането му е по-скоро въпрос на чест и удоволствие. Идеята е да се постигне масовост на спортните прояви, да се възприеме спортът като дейност, която изгражда тялото и духа.

Спортното начинание „Търново Ултра“ се осъществява в партньорство с РИМ-Велико Търново и Община Велико Търново. Осигурени са 5 подкрепителни пункта по трасето, полицейска охрана и медицински екип. Вечерта преди ултрамаратона „невероятните гледки“ за състезателите ще започнат с Аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“. Преди това в ТИЦ „Царевград Търнов“ ще се проведе регистрация на състезателите и техническа конференция.

Входът за Царевец на 9 април ще бъде свободен за всички.Вижте уникални кадри на част от трасето, заснети от Sky trip studio:

 

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*