Тинко Банабаков
сн.: Община В. Търново

Боксьорът Тинко Банабаков е тазгодишният Спортист на годината за Велико Търново

Спортист на годината при юношите е плувецът Здравко Баблаков, а отличието за треньор получи Евгени Донев от Боксов клуб „Ивайло“

Днес на официална церемония в Община Велико Търново бяха отличени изявените спортисти на старата столица. Общо 45 спортисти бяха номинирани в ежегодната класация. Победителите получиха своите статуетки от зам.-кмета Снежана Данева – Иванова, от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и от председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, информират от общинската администрация.

Тинко Банабаков, който се състезава за БК „Ивайло“, прие своето отличие в категорията за мъже и жени от зам.-кмета г-жа Данева. Той е неколкократен републикански шампион за мъже и младежи, с много отличия от международни турнири.

Второто място в класацията зае Дамян Данчев – състезател по стрелба с лък, „Етър-78“, трето – шахматистът Мариян Петров от ШК „Етър“. Хандбалистката Десислава Николова се класира на 4-та позиция, следвана от боксьора Здравко Попов, Самуил Донков – спортна стрелба, и състезателя по лека атлетика Радослав Златанов.

Плувецът Здравко Баблаков от клуб „Боляри 2009“ е Спортист на годината за Велико Търново при юношите и децата. На втора позиция е спортната гимнастичка Христиана Йорданова /„Етър Стил“/, а на трета – състезателката по художествена гимнастика Мария Ангелова /„Етър Елит“/. От трето до седмо място в класацията се подреждат: Пламен Гезенчов /лека атлетика/, гимнастичката Кристина Димитрова, Мартин Иванов /бокс/ и Ивайло Нанчев /борба/.

Евгени Донев от боксов клуб „Ивайло“ стана Треньор на годината. За първи път беше връчена и Наградата за млад футболист на името на Трифон Иванов. Неин носител е футболистът от ФК „Етър“ Десислав Пенев.

Коледарчета от ДГ „Слънчев дом“ зарадваха всички присъстващи със свои изпълнения.

сн.: Община В. Търново

*****

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*