предприемачество
сн.: "Фейсбук" страница на събитието

Модели на социално предприемачество показват ТАМ

В три вечери великотърновският клуб TAM ще бъде домакин на филмовата програма „Социално предприемачество“

Как се осъществява този вид предприемачество ще разберат посетителите на клуба в дните 18, 19 и 25 януари. В 5 филма от Италия, Бразилия, Турция и Франция те ще проследят развитието на алтернативни икономически модели. Прожекциите са по инициатива на Балканския институт за труда и социалната политика и започват от 19 ч. при вход свободен.

18 януари

„Забрави наученото“  – Лучио Базадонне и Анна Поллио, Италия, 2015 /60 мин./

Докато размишлява върху логиката и механизмите на отношенията и споделянето на време и пространство, едно семейство напуска своята позната градска среда. Впуска се в търсене на живот, който е по-човешки. Какви изводи ще си направи всеки от семейството за стария си живот в края на пътешествието?

19 януари

„Палмас“ – Едлиза Барбоса Пейшото, Бразилия, 2014 /56 мин./

През 1973 г. префектура Форталеза отнема домовете на 1500 семейства в крайбрежната зона на бразилския град Форталеза. Преместените на повече от 20 км семейства се оказват без минимална жилищна инфраструктура. Те се организират и решават социално-икономическите си проблеми, създавайки своя собствена валута – палмас. С това се появява и първата от така наречените банки за развитие на общността в Бразилия – банка „Палмас“.

25 януари

Забележителни хора“ – Орхан Текеоулу, Турция, 2015 /30 мин./

Хората, живеещи в източния черноморски регион на Турция, заедно с техните традиции, характерен начин на живот и най-вече необичайни практични решения, ни карат да се замислим дълбоко или да се смеем от сърце. Метин Акънджъ се отегчава от градския живот и не може да устои на изкушението да се върне в селото, където е прекарал детството си. Един ден той оставя двете си вече пораснали деца и съпругата си и се заселва в селището Чамлъхемшин на 1000 м височина…

Достоен живот на земите ни“ – Фамара Диало, Франция, 2015 /37 мин./

Филмът разказва за раждането на верига от устойчиви продукти, продавани в Сенегал. Историята  е доказателство, че създаването на конкурентен и икономически стабилен селски бизнес е възможно.

„И сега нашите земи“ –  Жулиен Льо Не и Бенжамен Пол, Франция, 2015 /30 мин./

Документален филм за съпротивата срещу завладяване на земята в Африка, в който трима фермери се борят за нейното опазване и начина си на живот…

* * *
Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*