Райна Княгиня
сн.: Община В. Търново

Потомката на Райна Княгиня доц.д-р Наталия Футекова гостува във Велико Търново

Доц. д-р Футекова посети тържество в ДГ „Райна Княгиня“, срещна се с кмета на града Даниел Панов и с млади хора, имащи интерес към предприемачеството

Наталия Футекова беше специален гост вчера на ДГ „Райна Княгиня“, където бе посрещната по стар обичай с хляб и мед. Тя присъства на тържество, в което децата от градината я поздравиха с танц, стихотворение и песни. Правнучката на славната българка Райна Попгеоргиева Футекова разказа на малчуганите откъде е, с какво се занимава и ги призова винаги да помнят нашите герои и да се гордеят, че са българи.

Вечерта доц. д-р Футекова, която е в града по покана на Градски ученически парламент, изнесе лекция пред млади хора за предприемачеството и възможностите за успешно образование и кариера в България. Тя говори на тема „Какво се крие зад успеха?“ в качеството си на управляващ партньор на една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер и член на Управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ).

сн.: Община В. Търново

Подготовка на конкурс за иновативни проекти обсъдиха г-н Панов и потомката на Райна Княгиня

По-рано през деня кметът на Велико Търново Даниел Панов и доц. д-р Наталия Футенова обсъдиха организирането на ученически и студентски конкурс за иновативни проекти.

Идеята е чрез конкурса младите великотърновци, които учат или имат интерес към високите технологии и IT-сферата, да дадат воля на своето въображение за иновативни решения в различни сфери – култура, туризъм, управление на различни дейности. Конкурсът ще се проведе през пролетта, информират от Община Велико Търново.

Бъдещата инициатива ще бъде представена пред Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, пред бизнеса и фирмите в сферата на високите технологии, както и пред местния клуб на програмистите.

„Хубаво е, когато един град се развива, младите хора, които учат, живеят и работят в него, да са част от тези положителни процеси“, коментира доц. Футекова. Тя сподели още, че е силно впечатлена както от Велико Търново, така и от младите великотърновци.

сн.: Община В. Търново

***

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*