пролетен концерт

Пролетен концерт за ценители на оперната и оперетната класика във Велико Търново

Шедьоври от световната оперна и оперетна класика ще звучат в Пролетен концерт на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново

Пролетен концерт за ценителите на класическата музика ще се състои в голямата зала на Великотърновския театър на 11 април от 19 часа. Концертът ще бъде изнесен и в Ловеч на 15 април, информират от МДТ „К. Кисимов“.

В програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Белини, Доницети, Верди, Гуно, Бизе, Щраус, Калман, Лехар. Освен класически ще има и популярен блок. Италиански канцонети и други популярни произведения ще звучат под диригентската палка на Игор Богданов.

В концерта участва още оркестърът на театъра с концерт майстор Милена Байнова и хорът на МДТ с хор майстор Яница Брънзелова. На сцената ще излязат солистите Доротея Доротеева-Стойчева, Симона Кодева, Теодора Петрова, Момчил Караиванов и Пламен Долапчиев.

Билети за пролетния концерт спектакъл във Велико Търново може да се закупят на касата на МДТ „Константин Кисимов“. Всички представления на театъра в старата столица се провеждат под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*