142 години от освобождението на Свищов

Концерт и литературни срещи в програмата за 142 години от освобождението на Свищов

Програма за 142-годишнината от освобождението на Свищов

21 юни (петък)

17.30 ч. – в къща музей „Алеко Константинов ще се състои среща с Румен Василев. Негвата книга „Искрици от Българското възраждане“ ще бъде представена от Альоша Кушлов.

26 юни (сряда)

17.00 ч. – на камерната сцена при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856“ ще звучи „Рецитал за Свищов“. той ще бъде изпълнен от Богомил Симеонов по стихове на свищовски поети: Константин Казански, Богомил Симеонов, Георги Драмбозов, Мара Ценова, Людмил Симеонов, Петър Парижков, Алеко Тодоров.

Вечерта в читалището ще продължи с творческа среща с Вилдирас Енчев и новата му книга „Дунавски калейдоскоп“. Авторът и творбата му ще представи Трендафил Василев – управител на ИК „Българска книжница“, София.

27 юни (четвъртък)

10.00 ч. – в храм „Света Троица” ще бъде отслужен празничен благодарствен молебен по повод 142 години от освобождението на Свищов.

11.00 ч. – на Братската могила в местността Паметниците ще има заупокойна панихида за участниците в Руско-турската война (1877-1878). След това ще се състои церемония по поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите при Свищов за свободна и независима България.

20.00 ч. – на пл. „Алеко“ ще се проведе концерт „ВЪЗРОЖДЕНИЕ“ на Симфониета ВРАЦА и трио „Тенорите“. Диригент на театрално-музикалното представление е Христо Павлов, с участието на актьора Емил Пеняшки.

При лошо време концертът ще бъде в салона на читалището.

ВХОД СВОБОДЕН за всички прояви.

 

информация: Община Свищов

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*