Велико Търново Даниел Панов
сн.: Община В. Търново

Община Велико Търново с инвестиционна програма за 32,3 млн.лв.

Програмата беше гласувана в рамките на Бюджет 2018 на заседание на Общински съвет – Велико Търново. Част от дейностите, където ще бъдат вложени средствата, са свързани с подобряване на градската среда

Подобряването на градската среда, облагородяване на кварталите, модернизиране на учебните заведения и места за спорт и игра са дейностите, в които ще продължава да влага средства местната управа. Те бяха анонсирани от кмета на старата столица Даниел Панов по време на заседание.

През настоящата година ще започне строеж на нова детска градина в квартал „Зона В“. Очакваме се финансиране за прекия път от „Търговски парк Велико Търново“ към жилищните комплекси „Бузлуджа“ и „Зона В“.

Предвидено е поетапно изграждане на прекия път покрай Скалния венец над Южния пътен възел, както и на улица „Александър Бурмов“ в кв. „Картала“. Предстои строителство на новия мост към с. Шемшево, информират от Община В. Търново.

Осъществяването на 13 проекта с участващо европейско финансиране ще продължи. Тяхната обща стойност е близо 30 млн.лв. По думите на градоначалника Велико Търново е сред 7-те града по реализиране и усвояване на средства у нас. Той обяви, че в бъдещия проект за интегриран градски транспорт ще бъде заложено изграждането на буферни паркинги, пускането на електробуси, създаването на дигитална система за паркиране.

Предстои обявяване на международен конкурс за проектиране на новия градски център на територията на Старото военно училище, каза още Даниел Панов. Очаква се също финансиране от правителството за Северен пътен възел. Чрез изграждането му трафикът в централната част на града ще се облекчи с близо 4000 автомобила на ден.

Над 750 000 лева са предназначени за благоустройството на 36-те малки населени места в общината.

****

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*