Петър Пацев

Петър Пацев представя новата си стихосбирка „Искам да ми е цветно“ във Велико Търново

60 стихотворения на социално-философска и любовна тематика съдържа новата книга на Петър Пацев

Своята пета поред книга ще представи на великотърновци поетът Петър Пацев. Той ще се срещне с почитателите на литературното изкуство в местния Клуб 7 на 7 март от 18,30 ч., по повод своя рожден ден и предстоящия 8 март.

Стихосбирката „Искам да ми е цветно“ събира в едно авторовите мисли за живота, любовта, красотата и разочарованието. Както сам г-н Пацев споделя:

Човек в живота си нито е само радостен, нито е само тъжен, нито е само влюбен, нито е само разочарован, но винаги, винаги се стреми да бъде щастлив, да му е хубаво, да му е цветно!

Книгата е разделена на две части, като първата обхваща социално-философска поезия, а втората е посветена на любовта. Социално ангажираните стихове са опит за дисекция на вълненията, радостите и болките на човека в съвременното общество, на неговите противоречия и стремежи, казва Петър Пацев. Любовната част пък е проникване в психологията на мъжката чувственост и отношението му към жената.

Целта на моята книга е да стигне до душата на всеки читател директно, да го развълнува, а понякога респектира, да го направи съпричастен към човешките радости, болки и стремежи, без усложнени метафори, без прикрити внушения и без дидактика.

****

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*