парк Мини България, средновековен лагер
сн.: Мини България

Средновековен лагер привлича посетители в парка с миниатюри „Мини България“ 

Свищовската група за исторически възстановки „ДУКС Антика“ гостува в парк „Мини България“ във Велико Търново в поредица от почивни дни

Всяка събита и неделя посетителите на парк „Мини България“ във Велико Търново имат още възможности да се потопят в българската история. Свищовската група за исторически възстановки „ДУКС Антика“ разполага свой лагер в парка от тази събота, за да запознава туристите с различни занаяти и техники за военна подготовка от Средновековието.

средновековен лагер, парк Мини България
сн.: „Дукс Антика“

Демонстрациите могат да бъдат посетени от 9 до 17 ч. всяка събота и неделя на територията на парка с миниатюри на български забележителности. Сред дейностите, в които може да се включи всеки желаещ, са изработване на изделия от глина и кожа или пък да си направи снимка за спомен с облекло и въоръжение от Средните векове.

парк Мини България, средновековен лагер
сн.: „Дукс Антика“

Освен дейностите в лагера се планира провеждане на еднодневни занаятчийски курсове, за които ще се заплаща допълнително, информират от „Мини България“.

Паркът на миниатюрите „Мини България“ е сред най-атрактивните места за посещение във Велико Търново. В него са представени макети на десетки български природни и архитектурни забележителности, изработени в мащаб 1:25. Паркът се намира в подножието на крепостта Царевец и е отворен за посещение всеки ден.

 

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*