отворена библиотека Велико Търново
сн.: Царевец вести

Отворена библиотека е на разположение на великотърновци

Отворена библиотека „Ген. Протогеров“ – шкафове за книги за свободно ползване във Велико Търново

Жители и гости на Велико Търново вече могат свободно да вземат и оставят книги в новопоявили се шкафове за книги на две места в града – на автобусната спирка пред Съдебна палата и в парк „Дружба“. Шкафовете представляват т.нар. отворена библиотека, която придоби популярност на много места в страната.

Идеята за поставянето на шкафовете е на фондация „Ген. Протогеров“, чието мото е „Утре започва от днес“. С нея се цели подобряване на културата на четене на великотърновци, давайки възможност на всеки да се докосне до други гледни точки и реалност. Точно затова мотото на инициативата е „Книгата е прозорец към света“. С безплатната библиотека можете да четете, докато чакате автобус, да вземете за вкъщи интересна книга или да оставите ваша, която бихте искали да прочетат и други.

Предстои поставянето на още 4 шкафа за книги, сподели за „Царевец вести“ председателят на фондация „Ген. Протогеров“. Два от тях ще бъдат поставени следващата седмица в парк „Марно поле“ и на спирката до МДТ „К. Кисимов“, а на по-късен етап отворена библиотека ще има и пред филиалите на РБ „П.Р. Славейков“ в кв. „Кольо Фичето“ и кв. „Бузлуджа“. Попълването на шкафовете ще става с помощта на регионалната библиотека и с личен принос на ползващите ги.

Фондация „Ген. Протогеров“ се занимава с обществена и благотворителна дейност. Целите й са свързани с подпомагане на талантливи деца и социално слаби хора, с осъществяването на каузи в обществена полза.

Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*