Никол

Община Велико Търново и Общинският съвет се включват в дарителската кампания за Никол

Над 3000 лв. бяха събрани в общинската администрация на Велико Търново само за няколко часа вчера

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и общинската администрация подкрепиха голямата благотворителна кампания за 13-годишната Никол Георгиева от Велико Търново. Момичето е диагностицирано със сарком на Юинг /вид рак на костите/ и се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина, за което „Царевец вести“ писа тук.

Вчера сутринта в общинската администрация, общинските търговски дружества и предприятия, както и от директорите на детските градини са събрани над 3000 лева, съобщават от Община В.Търново. Сумата вече е преведена по банковата сметка на Никол. В много общински структури и Общината са поставени кутии за дарения.

По време на редовната сесията на Великотърновски общински съвет кметът Даниел Панов предложи за гласуване извънредна точка за отпускането на още 2000 лв. от бюджета на Общината. Съветниците подкрепиха предложението и решиха да дарят допълнителни 3000 лв. от средствата, предвидени за разходи на Общинския съвет.

Кметът Даниел Панов благодари на всички, които са откликнали на призива за помощ и подкрепа, най-вече на децата от града. Те подеха мащабна благотворителна кампания за 13-годишното болно момиче, която обхвана всички училища, както и детските градини. По думите на г-н Панов те показват как трябва да се обединяваме, а не да се делим.

Кутии за дарения са поставени в много търговски и други обекти не само в града, а в цялата област и населени места извън нея. На 1 ноември ще се състои концерт по повод Деня на будителите, на който всеки, който желае да дари средства за лечението на Никол, може да го направи. Концертът се организира от Градски ученически парламент.

Дарителската сметка Никол Йорданова Георгиева е:

IBAN : BG46 UNCR 7000 1523 0967 34 BIC(SWIFT), код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF,

PAYPAL на адрес: nadq_2009@abv.bg.

*****

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*