Никол
сн.: "Фейсбук"

Великотърновци и хора от областта се обединяват в помощ на 13-годишната Никол

Благотворителен концерт по повод Деня на народните будители, благотворителен базар и автомобилно шоу се организират за ученичка от Велико Търново

13-годишната Никол Йорданова Георгиева се нуждае от спешно лечение в чужбина, което да ѝ помогне в битката със сарком на Юинг /вид костен тумор, засягащ предимно деца и юноши/. Болестта се развива бързо и налага неотложно лечение, за което родителите на момичето имат предложение от клиника в Турция. Цената му обаче е непосилна за семейството – 165 хил.евро.

Скоро след като става ясна тежката диагноза, в името на здравето на Никол се сформират няколко групи в социалната мрежа „Фейсбук“. В групата Надежда за Никол – благотворителен базар всеки може да допринесе финансово, като предложи на търг свои вещи.

Кутии за дарение са сложени в редица търговски обекти във Велико Търново, в с. Алеково /Свищов/, с. Петко Каравелово /Полски Тръмбеш/, с. Самоводене /Велико Търново/. Желаещите да получат кутия за дарение в помощ на Никол могат да заявят това тук.

В благотворителната кауза за 13-годишното момиче се включва и Градски ученически парламент във Велико Търново. Неговите членове организират концерт за Деня на народните будители, в който ще участват местни таланти. Концертът ще бъде на 1 ноември от 18 ч. в Голяма зала на Община Велико Търново. На входа ще има кутии за дарение, като събраните в тях средства ще бъдат предоставени за лечението на Никол.

В нейна помощ тази неделя, 29 октомври, се провежда и автомобилно шоу на полигона във Велико Търново. То ще започне от 13 ч.

Можем да помогнем на Никол и чрез директно дарение по дарителска сметка:

Никол Йорданова Георгиева
IBAN : BG46 UNCR 7000 1523 0967 34
BIC(SWIFT) код на Уникредит Булбанк : UNCRBGSF.

или чрез PAY PAL: nadq_2009@abv.bg

*****

автор: Станимира Колева

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*