невъзможното образование, филм

„(не)Възможното образование“ във Велико Търново

В следващите няколко седмици Велико Търново ще бъде част от кинофестивала „(не)Възможното образование“

Веднъж седмично в няколко поредни седмици споделено пространство „АтелиеТо“ ще събере на едно място хора, които се вълнуват от учене, преподаване, възпитание по достъпен начин, насочен пряко към учащия, а не към учебници и учебни програми.

В кинофестивала „(не)Възможното образование“ ще бъдат представени документални филми за различни начини на обучение и успешни практики по света, от които можем да се поучим и да извлечем ценното, което да приложим и в нашата действителност.

„Забраненото образование“ е първият филм, който ще бъде излъчен на 12 април от 18 ч. Той представя образователни алтернативи и неконвенционални училища в Латинска Америка и Испания, отразяващи необходимостта от нова образователна парадигма. В него се разглеждат самообразованието, системата на Монтесори, прогресивното образование, Валдорфска педагогика, домашно образование, демократично образование и т.н. Филмът е разделен на 10 тематични части, като всяка от тях представя различен поглед върху образованието в рамките на училището и извън него.

Всяка прожекция ще бъде последвана от дискусия, за да бъде постигнат максимален ефект от събитието.

Местата са ограничени и за всяка прожекция ще има предварително записване.

Събитието се осъществява с подкрепата на: Клас по приятелство, споделено пространство „АтелиеТо“, Педагогически факултет при ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, Сдружение „Валдорфска педагогика – Велико Търново“, Сдружение „Свят на бъдещето“, Образователен център „Запетайка“, Портал 12.

Към събитието тук.

 

автор: Маргарита Симеонова

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*