Никола Петров
сн.: Община Г. Оряховица, архив

Над 120 състезатели събира тазгодишният турнир по свободна борба „Никола Петров“ в Горна Оряховица

На 15 и 16 декември в спортна зала „Никола Петров“ ще се състои традиционният турнир на името на най-силния мъж на планетата за 19 век

Над 120 борци от 21 български клуба ще участват в тазгодишния турнир по свободна борба в Горна Оряховица. Той носи името на родения в железничарския град Никола Петров, от чието рождение се навършват 144 години.

Официалното откриване на турнира е в 11 ч. в събота /16 декември/, като схватките между състезателите по борба ще започнат два часа по-рано. Предишния ден ще се проведе техническа конференция, информират от Община Г. Оряховица.

В съботния ден състезатели и гости ще поднесат венци и цветя пред паметника на Никола Петров в едноименния парк в града. Той е построен през 1973 г. по повод 100 години от рождението на бореца. Победителите в турнира ще бъдат наградени следобед.

Горнооряховецът Никола Петров прославя България по света с огромната си сила. Той печели световната титла по борба през 1900 г. в оспорван двубой с по-тежкия от него шампион Пол Понс.

Тази година се навършват 44 години от откриването на зала „Никола Петров“ в родния му град и 24 години от създаването на СК по борба „Локомотив“.

 

*****

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*