сн.: Община Елена

Посетете безплатно Музея на Възраждането в Елена за 14 февруари + ПРОГРАМА за февруари

Община Елена става част от инициативата „Денят за Вас“ в кампания на Министерството на туризма

Музеят на Възраждането „Ил. Макариополски“ в Елена ще приема посетители безплатно на 14 февруари (петък) във всички свои обекти. По този начин Община Елена се включва в инициативата „Денят за Вас“, който е част от кампанията „Естествено в България“ на Министерството на туризма. 

Ден на отворените врати ще има и във Винарска изба „Марян“ в еленското село Марян, където от 11 до 16 ч. на 14 февруари ще има дегустация на отбрани вина. Инициативата цели да привлече туристи към вътрешността на страната и в частност към планинските общини. В нея участват с вход свободен на различни обекти и Троян, Велинград, Банско, Белоградчик, Враца и други общини.

Наред с безплатните посещения на Музея на Възраждането и винарска изба „Марян“, Община Елена е подготвила празнични програми за Трифон Зарезан на 15 февруари. Те ще протекат в село Марян и село Блъсковци.

Какво още да посетите в Еленския край през февруари:

Месецът започва с пътуващо кино в еленското читалище „Напредък – Елена 1863“ на 4 февруари. На 12 февруари следва работилница за мартеници в Общностния център и беседа с френския икономист Пиер Биньолас, който от 2016 г. живее в Еленския Балкан.

След подобаващо отбелязване на Трифон Зарезан на 14 февруари и 15 февруари в Елена до края на месеца са предвидени театрална постановка, шествие в памет на Васил Левски, конкурс рецитал за Трети март и изложба на мартеници.

информация: Община Елена

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*