туристическо изложение, събития във Велико Търново
Pixabay

Международното изложение „Културен туризъм“ ще се проведе за 14-и път от 6 до 8 април

Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ в старата столица ще събере на едно място представители на 11 държави. Единственото по рода си у нас изложение ще се състои от 6 до 8 април в ИЗ“Рафаел Михайлов“ за 14-и път.

За първа година във форума ще бъдат представени градове от Португалия и Испания

Предимствата на най-стария португалски град Брага ще станат известни на великотърновци и гости по време на представянето му. То ще бъде на 6 април от 12,15 ч. в Дискусионна зала 1 на ИЗ“Рафаел Михайлов“.

Градът привлича множество туристи със своята хилядолетна история, като в същото време се смята за един от най-младежките градове в Европа. Той е осеян с паметници на културата в стил Барок и развива успешно религиозен, културен и бизнес туризъм. Пред великотърновци ще бъдат представени неговите възможности за гастрономически и винен туризъм.

Испанският град Хаен е известен с най-големия масив от маслинови дървета за производство на зехтин в световен мащаб. Това е хилядолетен град с традиции и непокътната природа, който предстои да стане партньор на Велико Търново.

Хаен и характерни за района му хранителни продукти ще се разкрият пред посетителите на МИ „Културен туризъм“ от 13 ч. на 6 април, отново в Дискусионна зала 1.

Останалите международни гости на мащабния туристически форум са от Бразилия, Виетнам, Палестина, ЮАР, Азербайджан, Турция, Гърция и Македония. Разбира се, своите услуги в туристическия бизнес ще представят много участници от България. Изложението протича със съпътстваща програма с изложби, кръгли маси, конкурс и Фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа”, който е с международно участие.

МТИ „Културен туризъм” е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Изложението се провежда с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

Официалното му откриване е на 6 април от 10 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“. Форумът е отворен за посещение до 8 април включително за времето от 10,00 до 18,00 часа.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*