почистване МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"
сн.: организатори

Добротворци облагородиха северния двор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново

120 души събраха над 160 чувала с боклук от двора на новата болница във Велико Търново

Поредно доброволно чистене се случи в неделния ден в старата столица. Този път цел на добре познатите инициатори от Доброволно чистене – Велико Търново и TarnovoRuns беше северният двор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

За няколко часа множеството доброволци, между които лекари и служители на болничното заведение, събират трупаните с години отпадъци в района. Подрязани са храстите, окосена е тревата, боядисана е северната ограда на болницата, информират организаторите. Новият вид на пространството е допълнен от саксии от гуми с цветя и дървени пейки за отдих.

Значим принос за осъществяване на облагородяването имат още Влади Николов, Десимир Лефтеров, както и Теодор Буюклиев, който се занимава с озеленяване и за целта помага с екип и апаратура. В тежката работа по орязването на огромните храсти в двора се включва и Николай Касабов, който е шофьор на линейка и любител градинар, споделя ръководителят на TarnovoRuns д-р Калин Василев.

Резултатът – 160 чувала с боклук, над 100 вдъхновени великотърновци.

Облагородяването на двора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ не е само грижа за околната среда, а пример за поведение, мисъл за другите, добротворство. Това е неизменна част от визитката на младежките организации TarnovoRuns и Доброволно чистене – Велико Търново, които от години „заразяват“ с ентусиазъм жителите на старата столица.

Работата, която вършат, става реалност чрез лични средства и дарения. Който се припознава в техните идеи, може да ги подкрепи финансово тук.

Припомнете си кои са главните действащи лица зад многобройните инициативи за здраве и чиста околна среда: д-р Калин Василев – Калинба и Владислав Ванков.

 

автор: Станимира Колева

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*