Месец на любовта
сн.:МДТ "К. Кисимов"

Великотърновският театър пуска промоционални билети в Месеца на любовта

Великотърновският театър МДТ„Константин Кисимов” посвещава две от музикалните си представления на Месеца на любовта – февруари

Почитателите на театралното изкуство са поканени на мюзикъла „Вражалец” по комедията на Ст. Л. Костов и оперетата „Теменужката от Монмартър” на Имре Калман, информират от МДТ. Специален подарък прави театърът във Велико Търново за своята публика –  на цената на един билет ще влизат двама. Пакетната цена за всяко представление е 14 лв. и важи за двама приятели за посочените представления в Месеца на любовта.

Мюзикълът „Вражалец” ще бъде представен в навечерието на Деня на виното и влюбените. На 13 февруари от 19 ч. в голяма зала на сцената ще излязат актьори, солисти, хор, оркестър и балет на театъра. Постановката е по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков. Режисьор е Гълъб Бочуков, диригент-постановчик – Игор Богданов, сценографията е на Лидия Къркеланова, а хореографията – на Катя Богданова. Великотърновският театър е първият в България, който поставя „Вражалец” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев.

Комедията разказва за суматохата, настъпила в едно село след пристигането на другоселец, който завлича финансово цялото население с обещания за гарантирана печалба от печатането на фалшиви пари. Основната движеща сила в историята не е самата интрига, а отношенията между селския елит, представен от попа, кмета и две местни активистки. В образа на кмета на селцето Гарванци се превъплъщава Виктор Терзийски, а като поп Стойко на сцената ще излезе Иван Митев. Ролята на Вражалеца – фотографа Манчо, е поверена на Милен Иванов.

На 20 февруари от 19 часа великотърновци и гостите на града ще могат отново да гледат шедьовъра на Имре Калман „Теменужката от Монмартър”. Оперетата е сред хитовите постановки на търновския театър, с която миналото лято артистите направиха турне. За първи път в България спектакълът оживява в оригиналната версия на Калман и на авторите на либретото Юлиус Брамер и Алфред Грюнвалд.

Режисьор е Бойко Богданов, а диригент-постановчик – Игор Богданов. Над сценография и костюмите е работила Лидия Къркеланова, хореографията е на Катя Богданова. В постановката участват солисти, оркестър, хор и балет на МДТ „Константин Кисимов”.

До края на месец февруари в МДТ „К. Кисимов“ можете да гледате още новия спектакъл „Хванат.net“ – на 24 февруари от 19 ч., и „Ние, врабчетата“ на гостуващия ДТ Търговище с дата 28 февруари от 13 ч. и от 16 ч.

Билети за спектаклите може да се закупят от касите на МДТ „Константин Кисимов”.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*