риболов Паскалевец
сн.: Община Павликени

Малки и големи риболовци се надпреварваха в турнир на язовира до село Паскалевец

Състезание по риболов на плувка се проведе на язовир „Дичинска нива” до павликенското село Паскалевец.

В турнира участваха деца, юноши, жени и мъже и беше организиран от Ловно-рибарско дружество Павликени и Община Павликени, информират от общинската администрация.

Главен съдия на състезанието беше състезателят по спортен риболов Мариян Димитров. Кметът на Паскалевец Мирослав Димитров, общинският съветник Тошко Крумов, председателят на Ловно-рибарско дружество – Павликени Валентин Колев и Петър Пламенов – организатор по лова и риболова в дружеството, наблюдаваха за спазване на правилата и контролираха живарниците с улова.

Първо, второ и трето място бяха присъдени в категориите: „Най-голям улов“ и „Най-голяма уловена риба“. Спонсори осигуриха предметни награди.

Отличия получиха също най-младият състезател – 12-годишният Янислав Асенов от с. Караисен, най-добре представилата се жена – Даринка Пенчева от Павликени /с улов от 0,900 кг/ и най-възрастният рибар – 80-годишният Дочо Дочев от с. Паскалевец. Грамотите и паричните премии им бяха връчени от кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов.

Специална награда получиха децата от село Паскалевец за проявения ентусиазъм в риболова. Те се сдобиха с 3 телескопа от Ловно-рибарско дружество в Павликени.

Наградените:

За „Най-голяма уловена риба”:

1-во място: Делян Мирославов от с. Паскалевец , 2,550 кг.

2-ро място: Димитър Димитров от Павликени, 2,500 кг.

3-то място: Кирил Кирилов от с. Мусина, 2,465 кг.

 

За „Най-голям улов”:

1-во място: д-р Милко Янакиев от гр. Павликени, 4,380 кг.

2-ро място: Делян Мирославов от с. Паскалевец, 2,550 кг.

3-то място: Димитър Димитров от Павликени, 2,500 кг.

***

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*