Левски, Елена
сн.: НМ "Васил Левски" - Карлово

Ученически конкурс за рецитал, посветен на Васил Левски, обявиха в Елена

Във връзка с отбелязването на 145 години от обесването на Апостола на свободата Община Елена и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ организира рецитал „С Левски в сърцата“

Поканени за участие са всички ученици от общинските училища, като рецитирането е колективно, информират от Община Елена. Разделени по възрастови групи – от 1-ви до 4-рти и от 5-и до 7-и клас, младите рецитатори ще покажат изразителност и оригиналност на 19 февруари от 14 ч. Конкурсът ще се състои в Общностния център в Елена.

Победителите от двете категории ще спечелят екскурзия до родния град на Левски – Карлово. Класиралите се на второ и трето място ще получат предметни награди.

С конкурса рецитал организаторите се стремят да припомнят и обогатят знанията на подрастващите за личността и революционното дело на Васил Левски. В същото време те ще имат възможност да усвоят умения за изразително изпълнение на поетични и прозаични текстове.

Заявките за участие се приемат до 15 февруари на имейл obrazovanie@elena.bg с информация: училище, възрастова група, брой участници, ръководител.

****

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*