коледни светлини
сн.: Община В. Търново

Велико Търново грейна в коледни светлини, открит е и коледният базар – ПРОГРАМА

Деца от детските градини запалиха коледните светлини във Велико Търново

Стотици деца от Велико Търново се забавляваха пред сградата на Общината вчера и участваха във включването на светлинната украса. За тях имаше специална програма, а гости бяха Дядо Коледа със своите джуджета и Снежанка. Актьорите от куклен театър „ВЕСЕЛ“ представиха спектакъла „Коледата е възможна“, а малки и големи бяха поздравени от заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Над 1200 коледни светлини и близо 200 фигури осветиха града. Едновременно светнаха елхата пред Общината и украсените иглолистни дървета до паметника „Майка България“. Финал на празника бяха ефектните фойерверки, които озариха нощното небе над Велико Търново.

сн.: Община В. Търново

Снощи беше официално открит и коледният базар, разположен в парк „Марно поле“.

Събралите се посетители имаха възможност да се насладят на изпълненията на младите таланти от оркестъра на СУ „Емилиян Станев“ и студио „Румина“. Преди това деца от ЦДГ „Слънчев дом“ пристигнаха на базара с традиционния вече коледен автобус. Малчуганите пуснаха своите писма до Дядо Коледа в специалната коледна поща.

Празничните обиколки с коледния автобус започнаха в понеделник, а първите нетърпеливи пътници бяха децата от ДГ „Ивайло“ и ДГ „Евгения Кисимова“, информират от Община В. Търново. Пътуванията продължават и през следващите дни: 5 декември за ДГ „Соня”; 6 декември за ДГ „Пролет” и ДГ „Св. св. Кирил и Методий”; 7 декември за ДГ „Първи юни” и ДГ „Здравец“; 10 декември за ДГ „Слънце“; 11 декември за ДГ „Рада Войвода” и ДГ „Иванка Ботева”; 12 декември: за ДГ „Райна Княгиня”; 13 декември: за ДГ „Ален Мак” и на 14 декември за децата от детските градини в Килифарево и Дебелец.

сн.: Община В. Търново

Програма на коледния базар:

Освен че посетителите на базара могат да направят своя избор за коледни подаръци от многобройните изделия в коледните къщички, те могат и да се включат в празничната програма на базара. Тя ще се провежда всяка събота от декември.

8 декември /събота/

11:00 ч. – Школа за млади изпълнители  Яница Русева Live

11:30 ч. – Вълшебства с Ник Меджик

12:00 ч. – Хоротека

15 декември /събота/

11:00 ч. – Изпълнения на вокална школа при НЧ „Напредък 1869“ Горна Оряховица

12:00 ч. – Хоротека

22 декември /събота/

11:00 ч. –  Студио „Румина“

12:00 ч. – Хоротека

29 декември /събота/

11:00 ч. – Вокално студио „Таланти“

12:00 ч. – Група „Спейс“.

****

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*