изложби Велико Търново
сн.: ИЗ "Рафаел Михайлов"

Изложбените зали във Велико Търново очакват посетители с нови изложби

Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ отново посрещат почитатели на изкуството с нови изложби във Велико Търново. Всички посещения ще се извършват при стриктно спазване на здравните и хигиенните изисквания

От 8 юни може да бъде разгледана акварелна изложба на художничката Ваня Петрова. Авторката е възпитаничка на НХГ“ Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград с профил „Изобразително изкуство“. Завършва висше образование в специалността „Педагогика на изобразителното изкуство“ в ППИ „Св. Иван Рилски“-гр. Дупница, член е на „Дунавска задруга на майсторите на народни художествени занаяти“.

изложби Велико Търново

Още две изложби могат да бъдат разгледани в залите до 17 юни – „Магията на Краков“ и „Родина на кръстопът“, информират от ИЗ „Рафаел Михайлов“. Те са открити още през месец март, но предвид епидемичната обстановка не са били достъпни.

„Магията на Краков“ е интернационален проект изложба с участието на повече от 26 творци от различни страни в Европа, от Канада, САЩ, Ирак. Куратор е Лешек Жебровски, който е арт-директор на галерия „Лабиринт 2“ в град Краков, Полша.

Изложбата „Родина на кръстопът“ обединява творби на над 100 художници от български произход, които живеят в чужбина. Неин организатор е художникът Иван Василчин, който живее в Стар Бешенов в Румъния. В експозицията са представени живописни творби, графики и скулптори, които са създадени по време на пленерите, организирани от Иван Василчин и фондацията му „Родина на кръстопът“ през последните 14 години.

изложби Велико Търново
сн.: ИЗ „Рафаел Михайлов“

Всички посещения в изложбените зали ще се извършват при стриктно спазване на здравните и хигиенните изисквания. Посетителите трябва да бъдат с предпазни маски, а при влизане в сградата ще се извършва задължителна дезинфекция. Придвижването в залите с експозиции ще става при спазване на необходимата социална дистанция от 2 – 2,5 м един от друг.

***

„Царевец вести“ във Facebook – новини от Велико Търново и областта

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*