активен фест

Здравословен активен фест обединява Велико Търново на 8 април

Когато човек знае какво иска, намира начин да го постигне

Точно така мислят и действат хората зад доброволната спортна организация Търново Runs. От няколко години дейните младежи, стимулирани от създателя на организацията д-р Калин Василев, променят Велико Търново и региона чрез спорт, екологични инициативи и игри за малки и големи през всички сезони.

Активирай се пролетно на 8 април

На 8 април ще се състои поредно събитие на организацията – грандиозен спортен фестивал в парк „Дружба“ в старата столица. „Пролетен активен фест“ се организира заедно с Decathlon Bulgaria и ще предложи на търновци и гости на града много спортни инициативи и практики, каза за „Царевец вести“ Калин Василев, известен като Калинба.

Участие в него ще вземат спортни клубове от В. Търново и Горна Оряховица. Поканени да се включат в спортното събитие са всички, които мислят за своето здраве и са любопитни да научат нещо ново.

Разнообразието наистина ще бъде голямо: зони за кросфит, зумба, йога, тай чи, масажи, игрови зони за малчуганите, тебеширена зона и дори здравословен бар, в който да заредите тялото си с полезни благини. Отделено е място и за взаимопомощ и ремонт на велосипеди или с други думи – велоклиника. Всичко това е безплатно.

Пролетният фест ще протече от 10 до 19 ч. в парк „Дружба“, като за участниците в него са предвидени много изненади, казват още организаторите.

3300 дървета ще бъдат засадени в с. Вонеща вода

Преди да се впуснат в следващото спортно начинание обаче, доброволците от Търново Runs са сред организаторите на пролетна залесителна кампания в с. Вонеща вода. Тя ще бъде тази събота /25 март/, когато в землището на великотърновското село ще бъдат засадени 3300 фиданки, за което ви разказахме тук.

Община Велико Търново се включва в кампанията с осигуряване на два автобуса, които да извозят желаещите да участват в засаждането на дърветата. Срещата за тръгване от Велико Търново в неделя е на обръщалото под Летния театър, в 9 часа. Към множеството заявили присъствие от старата столица ще се присъединят и доброволци от Свищов, Трявна, Горна Оряховица.

Замисълът на кампанията е тя да се превърне в истински празник. Ще звучи българска народна музика и ще се вият хорá, за да се отпразнува сплотеността на хората около „зелената“ кауза в региона.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*