За нас

Царевец вести“ е онлайн медия за област Велико Търново. Сайтът представя новини от Велико Търново и другите общини от областта – Горна Оряховица, Лясковец, Златарица, Елена, Павликени, Полски Тръмбеш, Свищов, Стражица, Сухиндол. Във Велико Търново и областта се провеждат множество събития, фестивали и инициативи, с които се стремим да Ви запознаем.

Екипът зад „Царевец вести“ е скромен и сплотен, който, без да претендира за изчерпателност на новинарския поток, ще постави акцент върху образованието и културата.

Акцент ще сложим и върху туризма като важен фактор за икономическо и културно развитие на региона. В старата столица Велико Търново се намира един от най-посещаваните обекти в страната – крепостта Царевец, както и много други забележителни образци на българската култура и архитектура. В района на града има множество църкви и манастири, на около 20 км северно се намира и античният римски град Никополис ад Иструм.

В сайта има специално отделено пространство за талантливите и идейни жители на Великотърновския край. В рубриката „На показ“ ще Ви запознаваме с техните разнородни таланти и интригуващи занимания.