Румен Стоичков
сн.: Община В.Търново

Журналистът Румен Стоичков се среща с великотърновци

Дългогодишният журналист ще представи своите книги, посветени на малките населени места в България. Последната – „Сърце на длан“, излезе от печат преди дни

Среща-разговор с Румен Стоичков ще се състои на в ИЗ „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново на 22 ноември, от 17.30 ч. в Конферентната зала, информират от Съюза на българските журналисти /СБЖ/.

Журналистът от БНР, дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт“, е автор на четири книги. В тях събира своите разкази за малко познати и изчезващи кътчета в страната ни – селца и градове, разрушени църкви, крепости. Сред тях ще видим с богат снимков материал, обвити в легенди и предания Павликени, Преображенския манастир, Елена, Килифаревския манастир, Златарица, Плачковци, Костел, Селце, Тодювци, Руховци, Марянския манастир.

Великотърновската публика ще се запознае с дълго събираните истории-репортажи на Румен Стоичков, събрани в книгите „Преди забравата“, „Из стръмнините на България“, „Някъде там“ и „Сърце на длан“.

Журналистът е носител на няколко награди, сред които: Годишна награда на СБЖ за радиожурналистика /2007 г./, Национална награда“Златна кана“ на Фондация „Съкровищата на Панегирик“ /2015 г./, присъдена му за цялостно журналистическо и литературно творчество.

****

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*