Есенен панаир офроуд
Pixabay

Традиционният Есенен панаир в Павликени започва със състезание по офроуд

Есенният панаир в Павликени се провежда в дните около 21 септември, когато по стар стил се отбелязва храмовият празник на местната църква „Рождество на Пресвета Богородица“

Програмата тази година започва с двудневен офроуд траял 4х4, който ще се проведе в дните 16 и 17 септември, обяви на пресконференция кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. 25 са заявилите участие отбори. Те са от цялата страна и ще се състезават в 4 класа в местността Старото стрелбище.

Подготвени са различни препятствия по трасето, които ще вдигнат адреналина на участници и публика. Откриването на състезанието по офроуд е от 9,30 ч. на 16 септември, като състезателите ще показват умения до 15 ч.

С изложба на великотърновския художник Сашо Филев продължават събитията от Есенния панаир. Тя ще бъде открита на 18 септември от 17,30 ч. в павликенското НЧ „Братство – 1884“.

На следващия 19 септември, от 19 ч., в читалището гостуват театралите от ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово. Те ще представят постановката „Трудни за обичане“ по Леополд Герш. В спектакъла ще участва Мария Сапунджиева – носителка на „Аскеер“ за поддържаща женска роля и на „Икар“ за главна женска роля.

В празничния 22 септември на терена за минифутбол в града ще се проведе детски турнир за Купата на кмета на община Павликени. Футболният турнир започва в 9 ч. и ще продължи до 19 ч.

От 17,30 ч. пред НЧ „Братство“ малки и големи са поканени на събитието „Хоро се вие на мегдана“. Музикалното оформление е поверено на Народен оркестър „Извор“.

Есенната празнична програма ще приключи с концерт на поп-фолк певицата Рени. Тя ще зарадва своите почитатели на 23 септември, от 18,30 ч., на пл.“Свобода“.

***

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*