еко инициатива
сн.: организатори

Великотърновският парк „Дружба“ грейна в цветове

Над 100 деца и възрастни се събраха в парк „Дружба“ в последната септемврийска събота, за да се включат в инициативата „Рисувай за природата“

Доброволците към Сдружение „Свят на бъдещето“ организираха екокампания, чиято цел бе да насочи вниманието на малки и големи към опазването на околната среда чрез намаляване на пластмасовите отпадъци. Това се случи чрез рисунки върху памучни торбички, които са здрави, красиви и могат да се използват многократно.

Над 100 торбички бяха изрисувани на място, най-вече от деца, а доброволци предварително бяха приготвили други, които посетителите можеха да си вземат срещу символично дарение.

В града бяха раздадени брошури със съвети за по-чиста природа, а в парка децата получаваха цветни стикери за награди в игрите за разделно събиране на отпадъци. Цялата подготовка на събитието и материалите са дело изцяло на младежи доброволци.

Екипът на сдружението е изключително благодарен на „Екстрапак“ ООД, която подкрепи каузата, като осигури 300 текстилни торбички и с това показа корпоративна социална отговорност. С останалите торбички и с даренията, събрани по време на събитието, организацията възнамерява да реализира още подобни кампании на екологична тематика.

Освен TarnovoRuns, които също застанаха зад кампанията, с екипа на сдружението са свързаха и други активисти с подобни идеи и съвсем скоро всички ще се обединят около друго голямо събитие.

Инициативата „Рисувай за природата“ е съфинансирана и от Младежка банка – Велико Търново.

****

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*