Дни на японската култура Велико Търново

Велико Търново се включва в 30. Дни на японската култура в България с концерт

Концерт на мъжкия хор към Университета Шидзуока и великотърновския женски хор „Кантилена” е част от юбилейните 30-и Дни на японската култура у нас

Днес, 2 октомври, във Велико Търново ще се състои съвместен концерт на хора към японския Университет Шидзуока и местния хор „Кантилена“. Концертът е със свободен вход и ще започне от 18,30 ч. в залата на Община В. Търново.

Мъжкият хор към Университет Шидзуока е основан преди 19 години. Изпълнителите провеждат съвместен концерт веднъж годишно, а през останалото време имат концерти в цяла Япония. Гостуването на хористите във Велико Търново е част от богатата програма на 30-и Дни на японската култура у нас, която се реализира основно в София и Пловдив.

През настоящата 2019 г. се отбелязват няколко юбилея, свързани с българо-японските отношения: 110 години от началото на официалните контакти между България и Япония, 80 години от установяване на дипломатическите отношения между двете държави и 30 години от провеждането на първите Дни на японската култура в България.

Организатори на Дните са Дружество за приятелство с Япония и Посолството на Япония у нас.

****

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*