Ден на Земята Шемшево

Деца засадиха дръвчета във великотърновското село Шемшево

Лазаровден донесе на Шемшево още зеленина в центъра на селото. Дечица от ДГ „Иванка Ботева“ във Велико Търново допринесоха за това, като засадиха нови дръвчета

Новите дръвчета за Шемшево са подарък от екипа на сдружение „Свят на бъдещето“ и децата от втора група към великотърновската ДГ „Иванка Ботева“.

През есента на 2018 г. те взеха съвместно участие в играта на Гората.бг (www.gorata.bg) „Когато станем 100 000“ ще посадим гора. Скоро след това получиха и първите си подаръци – жълъди и кестени, които засадиха в саксийки и до момента отглеждат в детската градина. Вторият подарък бяха 20 млади фиданки на дъб.

Благодарение на подкрепата на Кметство Шемшево, на 20 април децата заедно със своите учители и родители и екипа на сдружение „Свят на бъдещето“ засадиха дръвчетата в двора на детската градина в селото. Преди това те имаха възможността да се насладят на пиесата „Аленото цвете“, представена от театрална трупа „Дионисий“ към местното НЧ „Напредък 1911“.

Децата възнамеряват периодично да посещават своите дръвчета, за да се грижат за тях. А какъв по-добър урок по екология от това да засадиш дърво точно преди Деня на Земята!

Честит Ден на Земята – 22 април!

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*